CANBERRA - Justine Henin blijft ongeslagen dit seizoen. Onze landgenote won haar negende wedstrijd op rij. Morgen speelt de jonge Belgische in het Australische Canberra haar tweede finale in evenveel weken. Vorige week won ze de finale van het toernooi in Gold Coast.
Op het WTA-toernooi van Canberra (170.000 dollar) schakelde Henin in de halve finales de Française Nathalie Dechy (WTA-26), het zevende reekshoofd, uit in twee sets: 6-2 en 6-4. Henin, die in Canberra nog geen setverlies leed, is nu al zeker van de 27e plaats op de wereldranking. Op amper twee weken tijd is dat een sprong van maar liefst 18 plaatsen. Wint Henin zaterdag ook de finale van de Française Sandrine Testud, dan stijgt ze door naar plaats 23 op die ranglijst.

In de andere halve finale versloeg vierde reekshoofd Testud (WTA-17) verrassend haar landgenote Mary Pierce (WTA-7), het eerste reekshoofd, in twee korte sets: 6-2 en 6-2. Pierce klaagt al enkele dagen over rugpijn.

De finale is een generale repetitie voor de twee speelsters die elkaar volgende week mogelijk in de 16e finales van de Australian Open ontmoeten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig