Langs de oostflank van een omvangrijk en krachtig hogedrukgebied met centrum boven de Atlantische Oceaan wordt er via een noordelijke stroming zeer vochtige lucht over onze streken aangevoerd.

Morgen begint de dag erg grijs en somber met overal veel bewolking en landinwaarts ook enkele mistbanken. Deze mistbanken zullen slechts zeer langzaam optrekken. De rest van de dag blijft het vervolgens zwaarbewolkt. Opklaringen zullen slechts eventuele en kortstondige gebeurtenissen zijn. Tijdens de zwaarbewolkte perioden kan er steeds wat lichte regen of motregen vallen. Grote neerslaghoeveelheden worden er evenwel niet verwacht, al neemt de regenintensiteit tegen het einde van de dag van het noordwesten uit toch wat toe. De middagtemperaturen komen, ondanks nadrukkelijke aanwezigheid van bewolking, toch op een iets hoger niveau te liggen dan vorige dagen. Meestal schommelt het kwik in Laag- en Midden-België tussen 8 en 12 graden. In de Ardennen blijft het kwik steken op een graad of 5. De wind waait zwak uit westelijke sector.

Morgennacht wordt het overal betrokken en er valt periodiek wat lichte regen. Tussendoor komen er evenwel steeds drogere perioden voor. Tegen de ochtend kan er in de Ardennen mogelijk wat natte sneeuw vallen wanneer de temperatuur tot in de buurt van het vriespunt gedaald is. Aan de grond gaat het daar licht vriezen. Elders liggen de minima tussen 3 en 7 graden en is er van vorst geen sprake. De wind waait aanvankelijk zwak, maar na middernacht ruimt hij naar het noorden en wakkert aan tot matig of vrij krachtig, aan zee met vlagen zelfs krachtig. Er kunnen dan rukwinden voorkomen van 50 tot 70 km/u.

Vooruitzichten:

Dinsdag begint nog grijs en erg regenachtig met in de Ardennen steeds wat winterse neerslag mogelijk. Later dringen er van het noorden uit opklaringen door, maar die worden al vrij snel gecounterd door enkele Noordzeebuien. Met maxima rond 6 graden wordt het alweer wat kouder. Woensdag is het eerst wat nevelig. Nadien blijft het, afgezien van een enkele (winterse) bui, meestal droog en wisselend bewolkt bij maxima rond 5 of 6 graden. Donderdag blijft het, na het opruimen van het ochtendgrijs, droog bij een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Met maxima rond 4 graden wordt het niet echt warm.