ASPER-GAVERE - Sven Nys heeft zijn beste vorm te pakken. Zondag won hij afgetekend de derde manche van de Superprestige veldrijden in het Oost-Vlaamse Gavere. Het is de eerste keer dat hij de wedstrijd in Gavere kon winnen.

Eerste aanvaller van de dag was Bart Wellens die net na de start al van de concurrentie weg probeerde te rijden. Dat lukte niet maar het kaf was wel meteen van het koren gescheiden. Er ontstond een selecte kopgroep met Wellens zelf, wereldkampioen Erwin Vervecken, Nederlands kampioen Richard Groenendaal, Belgisch kampioen Mario De Clercq, Sven Nys en Tom Vannoppen.

Op het einde van de vierde ronde (van in totaal negen) waagde Richard Groenendaal zijn kans. Er viel snel een gat van honderd meter en Groenendaal leek weg maar vooral Tom Vannoppen en Bart Wellens brachten de achtervolgers terug. Mario De Clercq speelde toen al een tijdje accordeon met de groep na een lekke band.

Een ronde later demarreerde Sven Nys. Hij bleef wel uit de greep van zijn concurrenten, die nog maar met drie overbleven. De Clercq en Vervecken hadden moeten afhaken.

Terwijl Nys zijn voorsprong stelselmatig uitbouwde, bleef er achter hem nog een duo over nadat Wellens moest lossen. Een verrassend sterke Vannoppen schudde Groenendaal van zich af en reed alleen naar de tweede plaats. Groenendaal werd derde. Bart Wellens en Mario De Clercq vervolledigden de top vijf.

Sven Nys wordt ook de nieuwe leider in de Superprestige. Hij verdringt het duo van Spaarselect, Bart Wellens en Erwin Vervecken, van de eerste plaats.