WASHINGTON - Het ongeluk gisteravond met een Amerikaans transportvliegtuig in Pakistan is door geen van de inzittenden overleefd. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt.
Het ongeluk met de Hercules gebeurde in de provincie Baloechistan. Een woordvoerder van het leger liet weten dat het transportvliegtuig wilde tanken bij de militaire basis Shamsi, in de buurt van de stad Quetta. Het stortte neer toen het de landing inzette. Het vliegtuig was opgestegen in Pakistan.

Ooggetuigen van het ongeluk zeiden dat zij vlammen zagen. Daarna reden volgens hen tientallen Amerikaanse en Pakistaanse militaire voertuigen de bergen in, naar de plaats waar het toestel is neergestort.

President Bush heeft zijn medeleven betuigd met de familieleden van de inzittenden van het toestel. Hij benadrukte dat de Amerikanen in de Aziatische regio aanwezig zijn voor ,,de goede zaak''.

De VS hebben tussen de 3500 en 4000 man in Afghanistan, waar ze jacht maken op Osama bin Laden. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen van 11 september in de VS.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in