BRUSSEL -- De 11 juli-viering van het Vlaams Blok zondag in Gent stond in het teken van het proces tegen de partij. ,,Het vonnis waarmee de heren Pataer en Leman, en daarmee hun broodheren Louis Michel en Guy Verhofstadt ons defintief wilden uitschakelen, is hun in het gezich ontploft'', zei voorzitter Frank Vanhecke.
Enkele honderden militanten waren naar het Gentse Citadelpark afgezakt om onder een dreigende hemel onder meer naar toespraken van het Gents kamerlid Francis Van den Eynde en partijvoorzitter Frank Vanhecke te luisteren. Ze kregen er nog een speciaal proces-lied van Jef Elbers bovenop.

Het Vlaams Blok staat na de uitspraak van de Brusselse rechter -- die zich onbevoegd verklaarde -- sterker dan ooit voorheen, vond Vanhecke. ,,Nooit eerder kregen we zoveel steun en sympathiebetuigingen vanuit alle rangen en standen van ons land (...) En wij nemen de uitdaging van Verhofstadt aan : afspraak bij de volgende verkiezingen, want in een demcoratie is het niet pater Leman, maar zijn het de kiezers die politieke oordelen uitspreken'', zei hij.


AIDS

Francis Van den Eynde vond dat de krant Le Soir gelijk had toen zij schreef dat het Vlaams Blok ,,de aids'' van de Belgische politiek is. ,,Van aids geraak je nooit meer af, van het Vlaams Blok dus ook niet. Aan aids ga je kapot, aan het Vlaams Blok zal een systeem ten onder gaan''.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig