BRUSSEL - Vlaams minister-president Patrick Dewael wil een rondetafelconferentie organiseren over de toekomst van het Vlaams onderwijs. Dat heeft hij zondag verklaard op het VTM-middagnieuws.
Volgens de Vlaamse regeringsleider is er de voorbije maanden en jaren genoeg gepraat over lonen. Hij wil dat er nu een debat komt over de toekomst van het onderwijs. Daarover wil hij samen met de Vlaamse minister van Onderwijs, Marleen Vanderpoorten, nog voor de krokusvakantie op een rondetafelconferentie overleg plegen met alle betrokken partijen: de vakbonden, de inrichtende machten, de ouderverenigingen, vertegenwoordigers van de leerlingen en alle partijen in het Vlaams parlement.

Samenwerking

Eén van de vragen moet zijn hoe de verschillende netten in de toekomst kunnen samenwerken. De liberale regeringsleden pleitten in het verleden al verschillende keren voor een grotere samenwerking tussen het vrij en het gemeenschapsonderwijs. De conferentie moet ook nagaan hoe het onderwijsbudget -- dat bijna de helft van alle Vlaamse middelen opslorpt -- het best gespendeerd wordt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in