WAREGEM - Verschillende bedrijvengroepen hebben een bod uitgebracht op het failliete textielbedrijf DVW in Waregem en Moeskroen. De curatoren zullen in de loop van de dag de hoofden bij elkaar steken om de verschillende boden te bestuderen.
De verschillende bieders zijn de groep rond Tony Gram van Empire Carpets uit Beveren-Leie en een groep rond Pascal Dryon van Depoortere Frères. De bedrijfsleider van het Ardooise bedrijf Sioen zou ook interesse tonen.

De groep rond consultant Bert Wolters denkt er over na een bod uit te brengen. Eén van Wolters partners, de textielfirma Anabel uit Mariakerke is wel openlijk geïnterresseerd.

Pascal Dryon is dezelfde man die ook betrokken is bij een eventuele overname van het failliete textielbedrijf Louis De Poortere uit Moeskroen. Of er nog gegadigden zijn is voorlopig niet duidelijk. Ook de concrete inhoud van een overname zal pas later duidelijk worden.

Het is nu aan de curatoren om aan de verschillende geïnteresseerden de kans te geven om tegen elkaar op te bieden. Pas als er een akkoord is bij de handelsrechtbank en de rechter-commissaris kan de heropstart beginnen. Volgens Luc Delesie van het ACV is het de bedoeling om ten laatste begin volgende week het bedrijf herop te starten.