MECHELEN -- Naar schatting 250 personen hebben gisteravond in Mechelen een fakkeltocht gehouden voor de heraanstelling van Jos Verstraeten als pastoor van de Sint-Pietersparochie van Wezembeek-Oppem. Het initiatief kwam van het Comité Jos Blijft.
De manifestanten trokken met veel Vlaamse leeuwenvlaggen van het station naar de ambtswoning van kardinaal Danneels aan de Wollemarkt. De betoging verliep zonder incidenten.

Naast de heraanstelling van Verstraeten -- als hij voor eind juni niet aan het werk is, trekt een delegatie naar Rome -- eiste het Comité met deze betoging eerherstel in verband met de eerdere aantijgingen van de kerkelijke overheid dat Verstraeten de kansel politiek zou misbruikt hebben. Daarnaast eisen de betogers dat het tweetalige bisdom Mechelen-Brussel wordt gesplitst end at er geen tweetalige missen meer worden opgevoerd in Vlaanderen.

Verstraeten werd eind 2002 ontslagen door kardinaal Danneels omdat hij en zijn parochieploeg weigerden in te gaan op de vraag van de Franstalige kerkgangers om de wekelijkse Franstalige mis terug in te voeren.

Verstraete was zelf niet aanwezig tijdens de betoging.