Morgen wordt ons weer gunstig beïnvloed door een mobiele wig van hogedruk aan de voorzijde van een storing die vanaf volgende nacht ons land bereikt. De volgende dagen wordt het dan wisselvallig met alweer een grotere kans op regen of buien. Morgen wordt het dus alleszins de beste dag van de week.

Morgen is het eerst wat nevelig en vooral in de Ardennen kan er een plaatselijke mistbank voorkomen. Eens dit ochtendgrijs opgeruimd is, wat overigens zeer snel gebeurt, wordt het aanvankelijk zeer zonnig met slechts enkel wat hoge en middelhoge wolkenvelden. In de loop van de voormiddag ontstaan er in het binnenland enkele stapelwolken die later vooral in het centrum en oosten van het land voldoende groot worden om de zon geregeld aan het oog te onttrekken. In het westen daarentegen blijven de stapelwolken iets kleiner en heeft de zon het gemakkelijker om zich te handhaven. Het blijft overal droog en onder impuls van de krachtige zon klimt de temperatuur naar gemiddeld 22 graden. Aan zee en in de Ardennen blijft het kwik op 19 graden steken. De wind waait zwak uit zuidwestelijke sector en vertolkt dus een ondergeschikte rol.

Vannacht is het eerst lichtbewolkt en droog. Na middernacht neemt de bewolking echter opnieuw toe vanuit het zuidwesten, later gevolgd door wat lichte regen of een bui. Deze regen bereikt tegen de ochtend ook het oosten van het land. Grote hoeveelheden worden er evenwel niet verwacht. De minima schommelen tussen 10 en 12 graden in Laag- en Midden-België. In de Ardennen daalt het kwik naar minimaal 8 graden. De wind blijft zwak en kiest voornamelijk voor zuidelijke richting.

Vooruitzichten:

Woensdag is het meestal zwaarbewolkt en verspreid valt er wat regen of kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen. Tussendoor komen er zeker ook drogere perioden met zelfs wat zon voor. De maxima bereiken een landelijk gemiddelde van 21 graden. Donderdag blijft het wisselvallig met vooral over het noorden veel bewolking en de grootste kans op wat regen. Elders is het wisselend bewolkt en kan er steeds een bui vallen. Met maxima rond 17 graden wordt het alweer wat koeler. Vrijdag blijft het mogelijk overwegend droog en wisselend bewolkt. Enkel in het noorden van het land is er opnieuw meer kans op wat regen.

www.meteoservices.be