WIELSBEKE - Unilin Decor investeert 5 miljard frank in zijn vestiging in het Noord-Franse Bazeilles omdat het in eigen streek te weinig werkkrachten vindt. Het bericht stond vandaag in De Financieel Economische Tijd en werd bevestigd door gedelegeerd bestuurder Frans de Cock.
Voor de fabrikant van gelamineerd parket die behoort tot de West-Vlaamse spaanplaatgroep Unilin, zijn in de thuisbasis Wielsbeke geen uitbreidingsmogelijkheden meer. Er is niet enkel te weinig ruimte, er is ook een schrijnend gebrek aan personeel. ,,In de productie zijn er hier nog zo'n 100 vacatures die niet opgevuld geraken'', zegt de Cock. ,,Bovendien wordt er nog gezocht naar 35 bedienden. We hebben in het recente verleden al enkele jobcampagnes ondernomen. Dat leverde een 60-tal nieuwe werkkrachten op, maar een groot aantal vacatures staan nog open.''

Daarom wordt in Bazeilles geïnvesteerd. Tegen medio 2002 wordt er een tweede lijn voor de productie van MDF- en HDF-plaat geplaatst, de basisgrondstof voor parket. Daarnaast krijgt Bazeilles een gloednieuwe fabriek voor laminaat.

In de Noord-Franse fabriek van Unilin Decor werken 130 mensen. Op termijn zullen daar 500 tot 600 personen aan de slag kunnen, schat De Cock. Het personeel in Wielsbeke hoeft zich volgens de bedrijfsleiding geen zorgen te maken want ook daar wordt voort geïnvesteerd, maar dan vooral in de vernieuwing van de technologie.

Recent nam Unilin Decor Decolam uit Moeskroen over om meer te kunnen produceren. Decolam maakt gelamineerde vloerbedekking en realiseert met 22 werknemers een jaaromzet van ruim 400 miljoen frank. Unilin Decor wil de productie van Decolam verdubbelen en meent het aantal banen bij Decolam op korte termijn aanzienlijk uit te breiden.

De Unilin-groep had vorig jaar een omzet van ruim 20 miljard frank. Van de 1.500 werknemers in de groep werken er 460 bij Unilin Decor.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig