ZÜRICH - Een explosie heeft vandaag kort na middernacht de glazen toegangsdeur vernield van een gebouw waarin het kantoor van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al in Zürich is gevestigd. Niemand raakte gewond.
De verantwoordelijkheid voor de aanslag is in een faxbericht aan het persbureau The Associated Press opgeëist door een anarchistische groep die zich ,,Revolutionair Perspectief'' noemt. In de boodschap eist de groep een eind aan ,,de massamoorden in Turkije, Koerdistan en Palestina'' en verklaart zij zich solidair met de strijd van politieke gevangenen. Voorts eist de groep dat er ,,geen topconferenties meer'' worden gehouden zoals in Seattle, Praag en Davos, die gewelddadige protesten hebben uitgelokt van activisten tegen de 'globalisering'.

In de boodschap werd ook een aanslag opgeëist bij het Turkse consulaat in Zürich, maar de politie zei van een dergelijke aanslag niets te weten.

De politie onderzoekt nog wat voor explosieven bij de aanslag op het El Al-kantoor zijn gebruikt.

Revolutionair Perspectief claimde vorig jaar aanslagen op het Franse consulaat in Zürich, een kantoor van het Zwitserse leger in Bern en op een congrescentrum in Davos.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig