KABUL - Het Amerikaanse leger geeft toe dat het zondag een operatie in het dorp Kakrakai heeft uitgevoerd. Daarbij werd een bom gegooid die haar doel heeft gemist. Volgens de lokale autoriteiten kwamen daarbij veertig burgerslachtoffers om en raakten zestig mensen gewond. De Amerikaanse strijdkrachten willen geen cijfers over de slachtoffers vrijgeven.
Het Amerikaanse leger geeft toe dat een van zijn zeven bommen zijn doel gemist heeft. De Amerikanen zeggen dat er ,,misschien burgerslachtoffers gevallen zijn'', maar willen geen aantal vrijgeven. Ze willen wachten op de resultaten van het onderzoek dat ze samen met de Afghaanse regering hebben ingesteld. Twee onderzoeksteams zijn naar de plaats, zo'n 175 kilometer ten noordoosten van Kandahar, gestuurd.

Andere bombardementen

Amerikaanse toestellen hebben zondag en maandag verscheidene dorpen in de Afghaanse provincie Uruzgan gebombardeerd. Dat hebben de regionale autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

"Meer dorpen zijn zondagavond en maandag gebombardeerd", aldus de broer van de gouverneur van Uruzgan. "Er zijn huizen en dorpen geraakt en er zijn vermoedelijk meer slachtoffers."