IEPER - Jo Lernout tekent geen beroep aan tegen de beschikking van de raadkamer om zijn aanhouding te verlengen. Dat laat zijn advocaat Dirk Van Gerven weten. De beslissing van Lernout is volgens zijn raadsman ingegeven door zijn bekommernis om het onderzoek niet te belemmeren. Eerder besliste ook Paul Hauspie niet in beroep te gaan tegen de verlengde aanhouding.
Volgens zijn raadsman kan Jo Lernout niet instemmen met de beschikking van de raadkamer. Dirk Van Gerven: ,,Ons inziens zijn er onvoldoende elementen voor de aanhouding. We kunnen echter begrip opbrengen voor het standpunt van de raadkamer."

Het parket wil dat het onderzoek zo efficiënt mogelijk verloopt, zegt de advocaat. "De vrees van het parket is dat mijn cliënt dit zou kunnen verstoren. Om geen belemmering te zijn voor het onderzoek, is er geen hoger beroep.'' In de komende weken zullen nog heel wat verhoren plaats vinden, denkt Van Gerven.

Jo Lernout en zijn raadsman behouden het volste vertrouwen in de raadkamer, die binnen de maand opnieuw moet beslissen over de verlenging van het aanhoudingsmandaat.

De advocaten van Paul Hauspie lieten eerder al weten dat hun cliënt geen beroep aantekent tegen de beslissing van de raadkamer.

De raadkamer in Ieper heeft vanmiddag de aanhouding van Nico Willaert met een maand verlengd. Ook zijn advocaten tekenen geen beroep aan ,,om de procedure niet te vertragen''.