AALST - Zondag waren er in de straten van Aalst bijna 3.000 verklede figuranten te zien tijdens de jaarlijkse carnavalstoet. De ,,zondagsstoet'' is traditioneel het startschot voor een drie dagen durend carnavalsfeest. Het aantal toeschouwers is kleiner dan andere jaren. Daar zit het kille weer en de soms hevige regen voor iets tussen.

Er namen een 70-tal gemotoriseerde praalwagens en ongeveer 150 niet-ingeschreven groepen met kleine karretjes aan Vlaanderens grootste carnavalsstoet deel.

Tijdens de optocht werd weer druk gealludeerd op lokale thema's -- het jubileumjaar van Aalst Carnaval, de degradatie van Eendracht Aalst en de afbraak van de enige grote fuifzaal, de Keizershallen.

Maar ook de (inter)nationale actualiteit kwam ruim aan bod op en rond de carnavalswagens: het terrorisme van Osama Bin Laden en Al-Qaeda, het Lappersfortbos, het nakende huwelijk van prins Laurent, de koppige houding van België in het Irak-conflict, de niet zo snelle priorzegel van De Post, of nog, de blockbuster Lord of the (st)Rings.