SANA - Een wilde stier die aan zijn slachters wist te ontsnappen is zaterdag tijdens de opening van het nieuwgekozen Jemenitische parlement het parlementsgebouw binnengestormd. Daarbij raakten drie mensen gewond, onder wie een Russische toeriste.
Een familie uit Jemen was in een busje met de stier naar het parlement gekomen. Zij wilden het dier daar voor de deur slachten om te protesteren tegen de onteigening van hun land door minister en parlementslid Ahmed al-Kohlany.

Bij het uitladen brak de stier los en stormde hij het parlementsgebouw binnen, waar op dat moment de openingssessie aan de gang was. Na een helse achtervolging door veiligheidsagenten en parlementaire medewerkers bereikte de stier de zaal waar honderden parlementsleden hun eerste vergadering hielden.

Niemand kon het dolle beest een halt toeroepen en de stier vervolgde zijn weg weer naar buiten, waar hij een Russische toeriste op de hoorns nam. De vrouw raakte ernstig gewond en werd opgenomen op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis.

De politie schoot de stier uiteindelijk dood. De parlementszitting werd een dag uitgesteld.