PARIJS - Het Franse telecombedrijf Alcatel schrapt bijkomend 10.000 banen in Europa. Dat heeft Alcatel vandaag in Parijs bekendgemaakt. Eerder al kondigde het telecombedrijf het verdwijnen van 23.000 jobs wereldwijd aan. Ook de Alcatel-vestigingen in België zouden getroffen worden. De directie heeft voorlopig nog geen informatie ontvangen over hoeveel banen in ons land zullen verdwijnen, aldus woordvoerster Trui Lefevre.
Door het schrappen van in totaal 33.000 banen vermindert Alcatel zijn werknemersbestand wereldwijd met een derde. Begin dit jaar stelde het bedrijf nog 110.000 mensen te werk.

Het banenverlies is een gevolg van de slechte financiële resultaten van de groep, die voor het derde trimester een netto-verlies van 588 miljoen euro bekendmaakte. Over de eerste negen maanden van het jaar loopt het verlies bij Alcatel op tot 3,465 miljard euro.

In augustus raakte bekend dat 224 werknemers in België hun baan zouden verliezen, waarvan een groot deel bij de vestiging in Geel. Vakbonden en directie kwamen daarop samen om een sociaal plan uit te werken. Alcatel telt zowat 13 vestigingen in ons land en stelt bijna 6.800 mensen te werk.