BOGOTA -- In het noorden van Colombia is gisteren het lichaam gevonden van oud-minister van cultuur Consuelo Araujo, die zes dagen eerder was ontvoerd door linkse rebellen. De 62-jarige Aurajo was doodgeschoten.

Araujo werd maandag met nog tien anderen door leden van de Gewapende Strijdkrachten van Colombia (FARC) ontvoerd bij een wegversperring bij de provinciehoofdstad Valledupar. De meeste anderen werden korte tijd laten vrijgelaten.

Araujo was een gezien figuur in Colombia. Ze was getrouwd met inspecteur-generaal Edgardo Mayo en bevriend met schrijver Gabriel Garcia Marquez en organiseerde sinds jaar en dag het grootste muziekfestival van het land, dat wordt gehouden in Valledupar.

De voortgang van de vredesonderhandelingen die de regering sinds drie jaar met het FARC voert zal door de moord op Araujo nog verder worden bemoeilijkt. President Andres Pastrana had de rebellen er eerder zaterdag, voor het lichaam van Araujo werd gevonden, al van beschuldigd het vredesproces te blokkeren. De onderhandelingen hebben tot nu toe nauwelijks iets opgeleverd.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig