ANTWERPEN Zeven lichtgewonden en één zwaargewonde, dat is de balans van het ongeval met de vrachtwagen op de A12 richting Nederland. De gekantelde vrachtwagen, die een lading aardappelen vervoerde, blokkeerde rond half vier uur nog steeds de rijbaan. De federale politie meldt aan Belga dat het takelen even na 16 uur kan aanvangen.
De vrachtwagen ligt dwars over de rijbaan. De lading aardappelen wordt momenteel van het wegdek verwijderd. Wanneer de A12 opnieuw vrij zal zijn, is nog onduidelijk.

De chauffeur van de vrachtwagen is lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hij mag daar zondagmiddag nog vertrekken.

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk. De vrachtwagen is niet uit de bocht gegaan. ,,Het ongeval gebeurde op een recht stuk van de A12, een kilometer of twee voor de bocht van de Leugenberg'', zo luidt het bij de politie.

,,Een technisch defect is mogelijk. Als dat het geval is, moet een verkeersdeskundige ter plaatse komen. Als de vrachtwagenchauffeur uit het ziekenhuis komt, wordt hij ondervraagd. Het kan zijn dat de vrachtwagen plots moest remmen en daardoor kantelde'', klinkt het.

Behalve de vrachtwagenchauffeur zijn zes inzittenden van personenwagens lichtgewond geraakt. Eén inzittende van een auto is zwaargewond. Zijn leven is niet in gevaar.


Noorderlaan
De rijbaan blijft afgesloten. Een omleiding is voorzien via de uitrit van de Noorderlaan. Op de Noorderlaan kan men ofwel verder rijden richting Berendrecht en Zandvliet, ofwel opnieuw de A12 kiezen voorbij de plaats van het ongeval.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig