NEW YORK - Op de derde dag van de US Open heeft de Australiër Patrick Rafter (6) in de tweede ronde onze landgenoot Christophe Rochus verslagen (7-5, 6-2, 6-1). De Braziliaan Gustavo Kuerten (1) en de Kroaat Goran Ivanisevic (15) wonnen hun openingswedstrijd.
Christophe Rochus begon goed aan de wedstrijd tegen Rafter, en leidde in de eerste set zelfs met 4-1 en 5-2, maar de 28-jarige Australiër kwam terug, en won uiteindelijk in drie sets. In de volgende ronde speelt Rafter tegen de Equadoriaan Nicolas Lapentti (26).

Het eerste reekshoofd op de US Open, Gustavo Kuerten, moest woensdag tegen de Tsjech Daniel Vacek een set toestaan, maar, mede door een uitstekende service, behaalde 'Guga' in tegenstelling tot vorig jaar toch de tweede ronde (6-4, 6-4, 3-6, 7-5). Daarin komt hij uit tegen de Deen Kristian Pless, en in de kwartfinale wacht dan mogelijk een confrontatie met Goran Ivanisevic.

Ivanisevic verwees in de eerste ronde de Amerikaan Hugo Armando huiswaarts in drie sets (6-4, 6-4, 6-3). De winnaar van Wimbledon heeft nog steeds last van een lichte schouderblessure, maar wordt toch verwacht in de tweede ronde te winnen van een andere Amerikaan, Justin Gimelstob.