GENT - Twee West-Vlaamse dokters zijn vandaag door het Gentse hof van beroep vrijgesproken van onopzettelijke doding van een patiënte. Volgens de burgelijke partij kwam de 30-jarige vrouw uit Kuurne door een verkeerde diagnose om het leven.
Op 30 april 1997 stapte de 30-jarige diabetespatiënte Hilde Bruneel naar haar huisarts F. M. in Kuurne met ernstige buikpijn. De huisarts kon geen diagnose stellen en adviseerde de vrouw om even af te wachten.

Op 2 mei liet de dokter de vrouw opnemen in het ziekenhuis. Daar werd de vrouw door chirurg J.D.M. geopereerd aan haar appendix. De dag nadien overleed de vrouw. Uit de autopsie bleek dat de vrouw een ontstekking had aan haar pancreas en daaraan overleed. De vader van het slachtoffer diende klacht in tegen de dokters. Volgens de burgelijke partij schoten de artsen te kort en stelden ze een verkeerde diagnose.

De rechtbank in eerste aanleg sprak de artsen vrij. De vader van het slachtoffer ging tegen de beslissing in beroep. Het openbaar ministerie van het hof stelde net zoals in eerste aanleg dat er geen causaal verband is tussen het overlijden van de vrouw en de diagnose. Het openbaar ministerie vroeg dan ook de vrijspraak. Het hof oordeelde dat er geen bewijs van schuld is geleverd en bevestigde de vrijspraak van eerste aanleg.