JAMMU - Het Indiase leger heeft vandaag gemeld vijf Pakistaanse leden van een militante islamitische groep te hebben gedood die het Indiase deel van Kashmir wilden binnendringen. Het was de eerste infiltratiepoging sinds Pakistan meldde extremistische moslimorganisaties te gaan aanpakken, aldus een Indiase legerwoordvoerder.
Een patrouille zag de infiltranten gisteravond toen zij de in 1972 vastgestelde staakt-het-vurenlijn wilden oversteken. De lijn vormt de grens tussen het Indiase en het Pakistaanse deel van Kashmir.

Na een vuurgevecht van enkele uren werden vijf lichamen ontdekt. Naast de lijken lagen mitrailleurs, een pistool, vier anti-tankmijnen, explosieven en documenten waaruit blijkt dat de mannen behoren tot de in Pakistan gevestigde extremistische beweging Hezb-e-Islami.

Volgens een legerwoordvoerder zijn de patrouilles in het bergachtige Rajouri-gebied, 185 kilometer ten noordwesten van Jammu, opgevoerd omdat vermoed wordt dat zich nog meer infiltranten in het grensgebied bevinden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in