TACOMA - John Allen Muhammad en John Lee Malvo, die ervan worden verdacht de sluipmoorden rond de Amerikaanse hoofdstad Washington DC te hebben gepleegd, hebben volgens de autoriteiten in de staat Washington al in februari een moord gepleegd. De politie van de stad Tacoma heeft dat gisteren gemeld.
Volgens de politie waren Muhammad en Malvo begin dit jaar betrokken bij de moord op een 21-jarige vrouw wier tante bij Muhammad in een garage werkte. Voorts zouden de vader en zijn stiefzoon in mei schoten hebben afgevuurd op een synagoge in Tacoma, maar daarbij raakte niemand gewond.

De politie baseert de vermoedens op een verklaring van een inwoner van Tacoma. Die meldde zich vorige week met het verhaal dat hij geweren had uitgeleend aan Muhammad en Malvo. Ballistisch onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de schoten inderdaad zijn afgevuurd met wapens die zijn gevonden bij de man.

De autoriteiten in de staat Virginia hebben aanklachten tegen de sluipmoordverdachten opgesteld die de twee de doodstraf kunnen opleveren.