ANTWERPEN -- Na de rellen die gisteren plaatsvonden in Borgerhout, zijn zo'n 160 arrestaties verricht. Daarvan werden 20 mensen, 9 meerderjarigen en 11 minderjarigen, gerechtelijk aangehouden. Dat bevestigt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket.

Reyniers bevestigt dat de nultolernatie gehandhaafd blijft zolang ,,we voelen dat er onrust is. We willen agitatie op de meest repressieve manier aanpakken. Dit soort zaken tolereren we niet.''

De klacht van de AEL tegen Antwerps burgemeester Detiège is volgens Reyniers nog niet toegekomen op het Antwerps parket. De woordvoerster van het parket kon wel bevestigen dat het parket zelf nog altijd drukdoende is met het vaststellen van strafrechtelijke inbreuken in het AEL-dossier.

Over het motief van de moord op een 27-jarige Belg van Marokkaanse origine dinsdagavond, de aanleiding voor de rellen die Antwerpen de afgelopen twee dagen hebben geteisterd, bestaat nog steeds geen duidelijkheid. Niets wijst op racistische overwegingen. De 66-jarige dader wordt mogelijk vandaag opnieuw verhoord. De man was de voorbije twee dagen te verward om op een grondige manier verhoord te kunnen worden, aldus Reyniers nog.