Een mobiele wig, uitgestrekt van de Britse Eilanden tot over ons land, bepaalt het weerbeeld met flinke opklaringen. De atmosfeer is daarbij in rust, maar vannacht koelt het opnieuw flink af.

Morgen is het een koude ochtend en schommelt het kwik rond of net onder het vriespunt. Op hogere weggedeelten als bruggen en op- en afritten kunnen er zich gladde plekken vormen. In het oosten van het land zijn er plaatselijk aanvriezende mistbanken mogelijk. Het wordt een droge en rustige dag met enkele wolken, maar ook geregeld flink zonnige perioden. Na de middag komt er wat meer bewolking opzetten. In de Ardennen en het zuiden van het land is de bewolking eerder dominant aanwezig, maar het blijft ook daar overwegend droog. De maxima in Laag- en Midden-België liggen tussen 5 en 7 graden en in de Ardennen kan het kwik tot net boven het vriespunt klimmen. De wind waait zwak uit het noordwesten en krimpt stilaan naar het westen, windkracht 2. Aan zee wordt de wind na de middag matig, windkracht 3.

Morgennacht zijn er flinke opklaringen en zakt het kwik weer tot rond of net onder het vriespunt. De minima liggen tussen -3 en 1 graden. Vooral in de Ardennen kunnen er aanvriezende mistbanken ontstaan. Elders vormt er zich wat nevel en is een enkele mistbank niet uitgesloten. De wind blijft zwak, windkracht 1 of 2.

Vooruitzichten:

De Europese weerkaarten komen niet volledig overeen. Volgens het ene model houdt het rustige winterweer tot woensdag, volgens het andere neemt vanaf dinsdag de kans op wat neerslag toe.

Dinsdag, na het wegtrekken van enkele lokale mistbanken, wordt het licht en lokaal half bewolkt. Er zijn zonnige perioden en het blijft waarschijnlijk droog tot de avond. De maxima liggen tussen 1 en 6 graden. Woensdag komt er meer bewolking opzetten en zijn enkele lokale buien, mogelijk winters in de Ardennen, niet uitgesloten. Het meest optimistische scenario houdt het echter nog op droog weer met opklaringen. Er is weinig verandering in de maxima. Donderdag wordt het zwaar bewolkt tot betrokken en volgen er perioden van regen, die afwisselen met drogere perioden. Er komt daarbij ook meer wind opzetten. Pas in de late namiddag volgen er enkele opklaringen die vanaf de Kust landinwaarts trekken. De maxima liggen tussen 2 en 7 graden.

Bron: MeteoServices

http://www.meteoservices.be