BLANKENBERGE -- De nationale raad van de CVP-jongeren heeft deze morgen tijdens hun tweedaagse congres in Blankenberge Jonathan Cardoen aangewezen als nieuwe voorzitter. Cardoen haalde het met 54,35 procent van de stemmen op uittredend interim-voorzitter Koert Debeuf.
Cardoen is 23. Hij groeide op in Bierbeek waar hij een carrière bij de Chiro achter de rug heeft. Die ervaringen benutte hij later in de Bierbeekse en provinciale jeugdraad. Nu studeert de nieuwe voorzitter politieke wetenschappen in Leuven.

Cardoen wil de komende twee jaar werk maken van zijn project-J. ,,J'' staat voor jongeren. ,,In plaats van zomaar kritiek te spuien, lijkt het mij beter om eerst aan de eigen beweging te werken'', zegt de nieuwe nationaal-voorzitter. ,,De plaatselijke en arrondissementswerkingen moeten krachtiger worden waardoor meer jongeren zich aangesproken voelen. De CVP-jongeren moeten overal deel uitmaken van het dagelijkse beeld''.

Volgens Cardoen moet bij de CVP-jongeren nu een moeilijke periode achter de rug zijn. ,,Mijn voorganger Koert Debeuf heeft aan crisismanagement gedaan. Ik hoop dat deze periode nu voorbij is en dat de CVP terug kan evolueren naar een volkspartij die iedereen aanspreekt''.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig