WASHINGTON - Basketbalspeler Michael Jordan heeft aangekondigd dat hij nog een jaar in de NBA zal spelen. Hij start dit jaar met de Washington Wizards aan zijn vijftiende seizoen in 's werelds sterkste basketbalcompetitie. Jordan zei er wel bij dat het niet zeker is dat hij tot de basis vijf zal behoren en sluit niet uit dat hij voornamelijk als invaller in actie zal komen.
,,Ik kijk vol ongeduld uit naar het nieuwe seizoen'', zei de Amerikaanse superster, die in februari 40 jaar wordt. ,,Mijn liefde voor het basket ligt aan de grondslag van deze beslissing. Ik voel me fysiek sterk en ik denk dat de inspanningen die ik in het tussenseizoen geleverd heb moeten volstaan om in goede conditie terug te keren.''

Jordan, vijf keer uitgeroepen tot beste speler in de NBA, zal zo zijn tweejarig contract uitdoen bij de Washington Wizards, bij wie hij vorig jaar tekende na een afwezigheid van drie jaar.

,,Over mijn precieze rol in het team werd nog geen beslissing genomen. Trainer Doug Collins zal volgende week een evaluatie opmaken tijdens een stage in South-Carolina. Ik denk dat ik in staat moet zijn 30 tot 35 minuten per wedstrijd te spelen.''

Vorig seizoen werd Jordan sterk gehinderd door chronische problemen aan de rechterknie. In februari onderging hij een operatie waardoor hij 22 wedstrijden en het seizoeneinde miste. Het fysisch ongemak lijkt nu vergeten en His Royal Airness staat nu zelfs vijf kilo scherper dan vorig jaar.

Jordan nam in 1999 afscheid van de NBA na 13 seizoenen bij de Chicago Bulls, met wie hij zes NBA-titels veroverde. Enkele maanden later kwam hij bij de Washington Wizards als mede-eigenaar en voorzitter. Functies die hij moest opgeven om zijn actieve sportcarrière weer op te kunnen nemen. Na zijn spelersloopbaan kan hij wel weer in het kader van de club opgenomen worden.