JERUZALEM -- Bij een schermutseling afgelopen nacht tussen Israëlische soldaten en militanten van de islamistische Palestijnse beweging Hamas zijn drie Israëlische doden en één gewonde gevallen. De gevechten hadden plaats in het dorp Assira al-Sjamaliyah op de Westelijke Jordaanoever. Dat heeft een woordvoerder van het Israëlische leger vandaag meegedeeld.
Volgens generaal Yitzhak Eytan, bevelhebber van de Israëlische militairen op de Westelijke Jordaanoever, werden twee "terroristen" van Hamas gewond, van wie er één werd gearresteerd. De andere vluchtte naar de autonome Palestijnse sector Nabloes, waar hij door de Palestijnse politie werd gearresteerd, aldus Eytan. Die tweede arrestant is Mahmoed Aboe Hannoed, die wordt beschouwd als één van de kopstukken van Hamas. Hij wordt er onder meer van verdacht, deel te hebben genomen aan een bomaanslag in 1997 in West-Jeruzalem die 17 doden (15 Israëli's en de twee Palestijnse daders) eiste.

Voor de Israëlische radio verklaarde Guidon Ezra, lid van de Knesset voor de rechtse Likoed-partij en gewezen nummer twee van de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Beth, dat het "weinig waarschijnlijk" is dat de Palestijnen Hannoed aan Israël uitleveren.