LONDEN -- Een van de zwaarste criminelen en langst vastzittende gevangene van Groot-Brittannië treedt vrijdag in de gevangenis in het huwelijk met een Bengaalse danseres. Michael Peterson, die zijn naam in Charles Bronson heeft veranderd, huwt de 30-jarige Saira Rehman in de streng beveiligde inrichting van Woodhill.

Voor Hare Majesteits Gevangeniswezen staat volgens The Independent on Sunday al vast dat dit 'het huwelijk van het jaar' wordt. Bronson, een voormalige bokser en roofovervaller, zit al 27 jaar gevangen en hij maakt geen kans op vervroegde vrijlating voor het jaar 2010.

De huwelijksplechtigheid wordt bijgewoond door ongeveer tien mensen. Er is appelsap en een bruidstaart die Bronson waarschijnlijk niet zelf mag aansnijden. Hij geldt daarvoor als te gewelddadig.

Bronson hield eerder drie bewakers drie dagen in gijzeling. Bronson heeft een eigen internetpagina en de bruid heeft hem leren kennen nadat ze over hem in de krant had gelezen. De dag van het huwelijk op de eerste juni valt samen met de 31e verjaardag van Rehman. Het gezelschap, exclusief Bronson, zal na de huwelijkssluiting elders verder feesten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in