Langs de noordelijke flank van een hogedrukgebied met kern boven de Golf van Biskaje kunnen restanten van storingen ons land net bereiken. Hierdoor komt af en toe meer bewolking opzetten en kan er een enkele regendruppel vallen. Na woensdag zijn er aanwijzingen dat het afgelopen is met de warme en droge periode.

Morgen begint de dag met zonnige perioden en is het overal droog. Een verzwakte storing komt geleidelijk aan dichterbij, maar pas tegen de avond zijn daar de eerste tekenen van zichtbaar. In de loop van de ochtend ontstaan enkele stapelwolken en verdwijnt de zon af en toe. In de warme lucht klimt het kwik in de thermometer naar zomerse waarden van 25 graden in het centrum van het land en mogelijk 26 graden boven de zandgronden van de Kempen. Aan zee wordt de temperatuur enigszins getemperd door het koele zeewater. Er staat redelijk veel wind, matig uit het (zuid)westen boven land en aan zee zelfs krachtig met rukwinden tot 50 kilometer per uur. In de loop van de late namiddag neemt de bewolking in het westen toe.

Morgennacht raakt het ook elders zwaar bewolkt tot betrokken. Alleen in het uiterste zuidoosten van het land, Lotharingen, blijft het nog lange tijd licht bewolkt. Bovendien zijn de wolkenvelden hier en daar dik genoeg om enige neerslag los te laten. Het gaat maar om kleine hoeveelheden. Vanwege de bedekkingsgraad koelt het niet sterk af en liggen de minima aan het einde van de nacht rond 14 graden. De wind waait matig in het binnenland, vrij krachtig aan zee.

Vooruitzichten:

Dinsdag zit de Benelux nog in de warme sector. Het kwik kan snel oplopen naar 25 graden. Uitschieters zijn de Kempen met 26 graden en de Kust met een magere 19 graden. Het is droog en vrij zonnig. Alleen in de Ardennen kampt men eerst nog met vrij veel wolkenvelden. Woensdag verandert er weinig. Nog steeds is de zon van de partij, alhoewel ze toch meer concurrentie ondervindt van (stapel)wolken. Het blijft droog en de maxima moeten enkele graden inleveren, gelegen tussen 20 graden aan zee en maximaal 24 graden in Limburg. Donderdag is het nog erg onzeker. De verschillende weermodellen geven uiteenlopende verwachtingen: van wisselvallig en veel koeler tot aanhoudend warm en vrij zonnig. Het belangrijkste weermodel houdt het op vrij zonnig bij maxima die een graad of 22 bedragen.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 (18,15 fr./minuut)

www.meteoservices.be

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in