NEW YORK - Kim Clijsters, het nummer een in de wereld, heeft zich probleemloos geplaatst voor de tweede ronde van de US Open, het vierde Grand Slam-tornooi van het jaar. Ze versloeg de Amerikaanse Amber Liu in twee sets met 6-2, 6-3.
In de volgende ronde komt Clijsters uit tegen de Amerikaanse Laura Granville (WTA 47). Granville versloeg maandag haar landgenote Ansley Cargill met 6-4, 6-0.

Hewitt en Ferrero door

Bij de mannen hebben de Australiër Lleyton Hewitt en de Spanjaard Juan Carlos Ferrero zich makkelijk geplaatst voor de volgende ronde.

Hewitt, het zesde reekshoofd, kegelde de Roemeen Victor Hanescu met 6-3, 6-2, 6-2 uit het toernooi. Juan Carlos Ferrero, het derde reekshoofd, had op het warme cement van Flushing Meadows vier sets en iets meer dan twee uur nodig tegen de Tsjech Jan Vacek: 6-2, 4-6, 6-3, 6-2. Ondanks zeven dubbele fouten kon de winnaar van Roland Garros rekenen op zijn uitstekende forehand. In de tweede ronde wacht de Oostenrijker Jurgen Melzer.

De Fransman Sébastien Grosjean had heel wat minder geluk. 's Werelds nummer negen werd door de bescheiden Paraguayaan Ramon Delgado (ATP-158) in vijf sets en meer dan vier uur huiswaarts gestuurd: 6-4, 6-7 (3/7), 4-6, 7-6 (9/7), 6-4.