COLOMBO - Bij gevechten tussen regeringstroepen en rebellen van het Tamilleger in het noorden van Sri Lanka zijn vandaag minstens dertien rebellen om het leven gekomen. Vijftien soldaten raakten gewond. Dat delen militaire bronnen mee.

In de buurt van Muhamalai en Kilaly op het schiereiland Jaffna kwam het tot ongeregeldheden nadat regeringstroepen een zuiveringsactie hadden gelanceerd. Zes Tamil-rebellen kwamen om het leven, negen raakten gewond.

Bij een ander incident in het Welioya gebied werden vier rebellen van de Tamil Tijgers vermoord bij een verrassingsaanval van de regeringstroepen. Gisteren werden in het Vavuniya district drie rebellen om het leven gebracht.

Vermiste soldaten

De incidenten met de Tamil Tijgers komen een dag nadat het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRK) zaterdag de lichamen van zeven vermiste soldaten vrijgaf. De mannen verdwenen na een aanval van de Tamilrebellen op een legerkamp in het noordoosten van Sri Lanka.

De gevechten tussen de regeringstroepen en de Tamilrebellen in het noordelijke en oostelijke gedeelte van Sri Lanka hebben de afgelopen weken al meer dan honderd levens geëist. De Tamil Tijgers, officieel de Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE) vechten al sinds 1983 voor een onafhankelijke Tamil-staat in het noordoosten van Sri Lanka.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in