ZEIST - Dick Advocaat is vanmiddag in Zeist door de KNVB gepresenteerd als nieuwe bondscoach. Met hem zijn ook Willem van Hanegem en Bert van Lingen benoemd. Pas op 1 juli 2003 treedt Advocaat in volledige dienst bij de voetbalbond.
Advocaat en Van Lingen blijven tot de zomer van 2003 in dienst van Glasgow Rangers. Van Hanegem zegt zijn baan als voetbalanalyticus bij de tv-zender Canal+ niet op.

'Dick blijft bij Rangers'
De voorzitter van Glasgow Rangers, David Murray, verklaarde vanmorgen nog dat Advocaat technisch directeur van de Schotse club blijft. ,,Ondanks alle berichten in de media, kan ik de supporters van de Rangers verzekeren dat Advocaat aanblijft in zijn huidigde rol van technisch directeur bij de Rangers'', aldus Murray op de website rangers.co.uk.

Murray liet al eerder weten Advocaat niet kwijt te willen. Na een eerste uitnodiging van de KNVB om bondscoach te worden, besloot de Nederlander na een gesprek met de voorzitter/eigenaar in Schotland te blijven. Eind vorig jaar verruilde Advocaat in samenspraak met Murray zijn functie als coach voor die van technisch directeur.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig