GENT - De directie van het ICT-concern Getronics is gisteravond tot een akkoord gekomen met de vakbonden over de sluiting van de vestiging in Ninove eind februari. De vestiging verdelt wisselstukken voor computers stelt een 50-tal bedienden tewerk.
De bedienden van het verdeelcentrum in Ninove gingen dinsdag in staking, toen de tijdelijke werknemers en interimarissen naast een sluitingspremie dreigden te grijpen. Donderdag verklaarde de directie zich akkoord om de sluitingspremie te verhogen en die ook uit te betalen aan de bedienden met een contract van bepaalde duur. Sommige interimarissen zulen ook een ontslagvergoeding krijgen.

De doorbraak kwam er na de dreiging van de vakbonden om ook andere vestigingen van het informatie- en communicatietechnologieconcern bij het conflict te betrekken. Personeelsdirecteur Luc Lemarcq gaf als reden voor de toegevingen ,,het risico dat de operatie ook aan de andere vestigingen schade zou berokkenen''.

Vandaag zou begonnen worden met het formaliseren van de afspraken in een cao. Volgens Lemarcq zullen de vakbonden het voorstel verdedigen bij het personeel, dat indien akkoord, wellicht vrijdagmiddag en ten laatste maandag weer aan de slag zal gaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig