WASHINGTON - Een gewapende chauffeur ging gisterenin de Amerikaanse staat Pennsylvania op de dool met een schoolbus met daarin dertien kinderen. Na een rit van 160 kilometer meldde hij zich bij de politie. De kinderen, tussen zes en zestien jaar oud, zijn ongedeerd.
Het motief van de 63-jarige man, die een geladen halfautomatisch geweer bij zich had, is niet duidelijk. Hij was sinds september regelmatig de chauffeur van de bus.

De omzwerving begon gisterochtend in het plaatsje Oley. Zoals gewoonlijk stapten de kinderen op verschillende plaatsen op voor de tien kilometer lange rit naar school. Toen die daar niet bleken aan te komen, begon een hectische zoektocht met behulp van helikopters. Gezien de natte straten en de slechte zichtbaarheid werd eerst gevreesd voor een ongeluk. Van de opvallend gele schoolbus was evenwel geen spoor.

Vijf uren later liep alles dan toch goed af in Landover Hills in de naburige staat Maryland. De chauffeur hield halt voor een rij winkels en wendde zich tot een aldaar geparkeerde politieagent met de woorden: ,,Ik weet dat ik word gezocht. Ik heb een geladen wapen in de bus''.

De 63-jarige chauffeur, die steeds als zeer betrouwbaar en vriendelijk werd beschouwd, komt vandaag al voor de rechter. Hij riskeert een aanklacht voor dertienvoudige ontvoering.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig