PORT OF SPAIN - Terwijl de hele voetbalwereld er vanuit gaat dat ze elkaars grootste vijanden zijn, slaan Lennart Johansson en Joseph Blatter nu ineens de handen ineen. In de race om de presidentszetel van de wereldvoetbalfederatie FIFA krijgt de huidige voorman Blatter steun van Johansson, de voorzitter van de Europese voetbalunie UEFA.
Op het wereldkampioenschap voor spelers tot zeventien jaar in Trinidad sprak Johansson verrassende taal. ,,Wij, de UEFA, maken ons de komende tijd sterk voor de herverkiezing van Blatter'', zei de Zweed. De verkiezingen vinden plaats aan de vooravond van het WK in Japan en Zuid-Korea. Johansson meent dat Blatter de beste kandidaat is.

In 1998, kort voor het WK in Frankrijk, leverden Johansson en Blatter een verbeten gevecht om het voorzittersschap van de FIFA. Blatter kreeg de meeste stemmen, volgens zijn tegenstanders (onder aanvoering van Johansson) zou de Zwitser stemmen hebben gekocht.

In juni startte de UEFA-baas een onderzoek naar het financiële debacle van het sportmarketingbureau ISL. Daardoor liep de FIFA 1,35 miljard frank (33,5 miljoen euro) mis. De verantwoordelijke man, Blatter, beweerde steeds dat de FIFA niet in de problemen is gekomen.

Johansson liet verder weten zich op 4 april volgend jaar opnieuw kandidaat te willen stellen voor het ambt van president van de UEFA, en dat ondanks het feit dat de 71-jarige Zweed aan prostaatkanker lijdt.