LONDEN - De Britten moeten zich verwachten aan menselijke verliezen in strijd tegen het terrorisme. Dat heeft de Britse minister voor Noord-Ierland, John Reid, gisterenavond op BBC gezegd.
,,Wij mogen niet uit het oog verliezen dat we gevaar lopen -- wij zijn de naaste bondgenoot van de VS -- en dat kan offers inhouden'', zei Reid.

Hij benadrukte dat de Britse regering haar campagne tegen het terrorisme vervolgt, in respect voor de internationale wetten, en indien nodig nieuwe resoluties van de Verenigde Naties zal eisen. Reid sloot elke gedachte aan het gebruik van kernwapens in dit conflict uit.

Britse inbreng
Een vooraanstaande Britse militaire inbreng aan de zijde van de VS lijkt steeds waarschijnlijker. Volgens de Sunday Times , die militaire bronnen inroept, is het vrijdag al tot een eerste schermutseling zonder gekwetsten gekomen tussen Britse commando's en Talibansoldaten in de buurt van Kaboel. Een SAS-commando (Special Air Service) bracht de Taliban ,,aan het schrikken''. Ze zouden blindelings teruggeschoten hebben en vervolgens gevlucht zijn.

Het Britse ministerie van Defensie weigerde deze informatie te bevestigen