HASSELT -- De tweede editie van het gratis seniorenfestival 'Rimpelrock' in Hasselt heeft zaterdag 45.000 bezoekers gelokt. Publiekstrekkers waren onder meer Helmut Lotti en Dana Winner. Organisator Chokri Mahassine spreekt van een succes en van een festival dat duidelijk voor herhaling vatbaar is. ,,Er zal met een aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een derde editie volgen. ''

Rimpelrock lokte vorig jaar zo'n 35.000 bezoekers op de festivalweide in Kiewit bij Hasselt, waar jaarlijks ook het 'Pukkelpopfestival' plaatsvindt. Dat gaat komende donderdag van start en duurt tot zaterdag. Net zoals Pukkelpop is ook Rimpelrock uitgegroeid tot een totaalfestival met heel wat randanimatie en talrijke eet -- en drankstandjes. Voor de oudsten onder de muziekfanaten werden speciale zitplaatsen op de tribune voorzien.

Mahassine is naar eigen zeggen erg opgetogen met de opkomst. ,,Uiteraard speelde het gunstige festivalweer in onze kaarten, maar anderzijds mag uit de bezoekerscijfers toch ook duidelijk blijken dat ook de 55-plussers duidelijk een festival kunnen smaken'', aldus de organisator.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig