MELBOURNE - De Franse tennisser Michaël Llorda heeft donderdag op de Australian Open tenniskampioenschappen bewezen een echte hard-hitter te zijn. Tijdens de eerste halve finale van het dubbelspel bij de mannen sneuvelde een overvliegende zwaluw toen een tennisbal van Llorda afweek.
,,Ik heb het niet met opzet gedaan, ik zag plots de bal afwijken. Maar misschien heb ik nu wel een vlinder gered, die op het punt stond opgepeuzeld te worden door die zwaluw'', probeerde de 21-jarige Fransman zijn actie te vergoelijken.

Llorda, 84ste op de wereldranglijst bij de mannen, plaatste zich met zijn landgenoot Fabrice Santoro voor de finale van de Australian Open met 6-3, 3-6, 12,10. De halve finale was de eerste wedstrijd die de twee heren samen speelde.

Julien Boutter, die met Arnaud Clément aan de andere kant van het net stond, heeft zich over de dode vogel ontfermd. De tennisser sloeg een kruisteken. Daarop bracht de scheidsrechter het dier weg van de central court en gooide het in de vuilnisbak.

Tijdens het Australische tennistoernooi vliegen talloze zwaluwen over de courts van de Rod Laver Arena. Eentje bleek er niet bestand tegen de slagen van Llorda.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig