WASHINGTON - Amerikanen zeggen vaker ,,ik hou van jou'' dan alle andere volkeren in de wereld. Indiërs weten daarentegen weer beter wat de seksuele fantasieën van hun partner zijn. De Fransen scoren hoog als het gaat om seksuele tevredenheid. Dat blijkt uit een op Internet gepubliceerd onderzoek.
Driekwart van de ondervraagde Amerikanen verklaart minstens een keer per dag ,,I love you'' te zeggen. Van de Chinezen daarentegen gebruikt slechts 15 procent de uitdrukking dagelijks.

Over het algemeen zeggen vrouwen vaker ,,ik hou van jou'' dan mannen. Wereldwijd gebruiken zeven van de tien vrouwen de uitdrukking dagelijks, tegen zes van de tien mannen.

Echtelijke ruzies komen het minst voor in de Latijns-Amerikaanse landen. Als het gaat om trouwen dan zijn de Brazilianen het meest wantrouwend. Slechts één op de tien gelooft dat het huwelijk voor altijd is.

De peiling geeft een fascinerende blik op de verschillen en het gedrag van mensen op deze planeet, zo vindt Gordon Black, directeur van Harris Interactive, die het onderzoek heeft uitgevoerd. Ongeveer 93.000 personen zijn ondervraagd.

http://www.planetproject.com