BREMEN - Bij de instorting van een pand in Bremen zijn zeker tien mensen omgekomen en raakten 21 personen gewond. Dat maakte de Duitse politie bekend. Reddingswerkers hebben de hoop vrijwel opgegeven dat nog iemand levend onder het puin vandaan kan worden gehaald. Er wordt nog één iemand vermist. Twee andere personen die als vermist werden opgegeven bleken op vakantie te zijn.
Volgens experts is de waarschijnlijke oorzaak van de explosie die het pand deed instorten een lekke gasleiding. In de straat werd op het moment van de ontploffing aan de gasleidingen gewerkt.

Zo'n 100 reddingswerkers van politie, brandweer en ambulancediensten hebben gisteren met de blote handen in de puinhopen van het gebouw gezocht naar slachtoffers. Zes lijken werden inmiddels geïdentificeerd. Bij de explosie kwamen vier mannen en zes vrouwen om het leven.

Maandag wist de brandweer een man en een vrouw te redden die met hun mobiele telefoon de politie hadden gebeld. De twee werden naar het ziekenhuis gebracht, waar eerder op de dag al negentien gewonden waren opgenomen.

Van het vier verdiepingen tellende gebouw bleef slechts een berg puin over. De appartementen in het gebouw werden verhuurd door het Leger des Heils, en er woonden voornamelijk oudere mensen. Burgemeester Henning Scherf van Bremen bezocht de plek van de ramp en zei dat hij een diepgaand onderzoek zou gelasten.