SYDNEY -- Jean-Michel Saive heeft de kwartfinale van het individueel Olympisch toernooi niet gehaald. Hij moest de duimen leggen voor de Zweed Jan-Ove Waldner, de nummer zeven van de wereld. Saive verloor met 21-14, 19-21, 21-18 en 21-15.
Het ging gelijkgaand op en beiden wonnen elk een set. In de derde toen het 17-18 stond kwam de Zweed echt op dreef. Hij plaatste vier services om uiteindelijk met 21-18 het laken naar zich toe te trekken. De vierde set zette hij eveneens in met vijf geslaagde opslagbeurten. Tegen zoveel overmacht had onze landgenoot niet veel verweer. Vanuit een 14-6 positie kwam hij wel terug tot 17-15 maar daar bleef het dan ook bij.

Jean-Michel Saive was eigenlijk best tevreden met mijn spel. Waldner speelt op het niveau van toen hij wereldkampioen werd in 1997 in Manchester. Mijn spel is er ook met 15 tot 20 procent op verbeterd. Het verschil ligt hem in de regelmaat van Waldner. Normaliter begaat hij soms enkele fouten en geeft hij punten weg. Vandaag echter niks daarvan. Speelt hij zo nog in de kwartfinale dan komt Samsonov in moeilijkheden.
Misschien zijn het mijn laatste Spelen wel. Als ik binnen twee tot drie jaar niet meer mee kan laat ik Athene links liggen. Ik ga niet naar de Olympische Spelen als ik niet meer aan de top kan meedraaien.