BERGEN -- De grote meerderheid van de postbodes van de belangrijke kantoren van De Post in Bergen en al hun collega's in La Louvière staken. Ook de belangrijkste postkantoren in Doornik, Aat, Moeskroen en Lessen liggen stil. Op 28 juli wordt gestaakt in heel Wallonië en Brussel. Het postpersoneel protesteert tegen de gevolgen van de nieuwe werkorganisatie en het Georoute-systeem.
In Bergen kwam maar 10 procent van de postbodes opdagen in het belangrijkste postkantoor van de stad. In La Louvière is de staking compleet. Ook het administratief personeel en het loketpersoneel ging er niet aan het werk.

In Luik legde het personeel van de kantoren Luik 1, 2 en 3 vannacht het werk neer. Vandaag breidde de staking uit naar de kantoren van Seraing, Flémalle, Wezet, Borgworm en Verviers. In Namen wordt maar 30 procent van de post bedeeld.

,,Men praat over Georoute, maar de dreiging van ontslagen is heel wat breder'', aldus Claudy Versadet van CGSP-Poste van La Louvière. Hij wijst onder meer op het project Poststation of de situatie van de werksters.

Op 29 juli zitten vakbonden en directie rond de tafel voor overleg over de situatie in de kleine en middelgrote kantoren.