De wig van hogedruk, die vandaag voor aangenaam weer zorgde, trekt morgen verder naar het oosten en verliest haar greep op ons weer. Zo komt de weg vrij voor een depressie, die morgenmiddag in de buurt van Londen aankomt en morgennacht de zuidelijke Noordzee optrekt. Een neerslagband eraan verbonden bereikt morgenochtend de Kust en breidt zich vervolgens langzaam naar de andere regio's uit.
Morgen begint op de meeste plaatsen wisselend bewolkt met velden hoge en middelbare bewolking die afwisselen met opklaringen. Aan de Kust is het dan meestal al zwaarbewolkt met hier en daar wat regen. In de loop van de morgen krijgt ook de bewolking op lagere niveaus steeds meer greep op ons weer. De regen in het westen breidt zich dan ook stilaan uit naar het noordoosten en wellicht ziet Limburg slechts halverwege de middag de eerste regendruppels. Mogelijk houden de Oostkantons het tot de avond droog. Voor de bewolking en de neerslag uit wordt zachte lucht aangevoerd en kan het kwik in Limburg misschien nog 16 °C halen. Aan de Kust is het met 12°C wel bekeken en in de Ardennen haalt het kwik hooguit 11°C. De wind waait eerst meestal matig uit het zuidoosten. Later op de dag ruimt de wind in het zuiden van het land naar het zuidwesten en waait dan matig of vrij krachtig. De neerslag krijgt daar dan een meer buiig karakter, met zelfs een kleine kans op onweer. Morgenavond en Morgennacht blijft er meestal veel bewolking en geregeld valt er regen, mogelijk vergezeld van onweer. Tussendoor zijn er slechts af en toe enkele bescheiden opklaringen. De wind draait stilaan overal naar het zuidwesten, met tegen de ochtend mogelijk rukwinden tot 50 km/u. De minima liggen in Vlaanderen rond 7°C.

Vooruitzichten:

Dinsdag trekken de laatste buien naar het noordoosten weg. Er volgt dan een periode met droger weer, maar na de middag neemt de bewolking toe, gevolgd door verse regen. De aangevoerde lucht is zacht, met maxima rond 15°C. Woensdag is de storing voorbij en komen we terecht in een aantal buien. Tussendoor is er ruimte voor wat zon. De wind waait meestal zwak uit westelijke sector en de maxima zijn met 14°C normaal te noemen. Donderdag ruimt de stroming naar het noordwesten. Eerst is er nog kans op een aantal buien, maar stilaan wordt het droger, met meer ruimte voor de zon. De maxima blijven in de buurt van de normale waarden voor het seizoen.

Bron: MeteoServices Het weer in uw streek: 0900-35-987 (18,5 fr./minuut) www.meteoservices.be