PARIJS -- De Franse staatssecretaris Pierre Bedier, belast met de bouw van gevangenissen, heeft gisteren zijn ontslag ingediend, nadat de Franse justitie bekend had gemaakt dat hij verdacht wordt van corruptie.
De Franse onderzoeksrechter Philippe Courroye kondigde woensdag aan een gerechtelijk onderzoek te starten naar Bedier, die hij verdenkt van het aannemen van smeergeld van een bevriende ondernemer in ruil voor overheidscontracten. Bedier zou het geld hebben aangenomen toen hij burgemeester was van Mantes-la-Holie, een stadje ten oosten van Parijs, waar hij tussen 1995 en 2002 de scepter zwaaide.

De 46-jarige Bedier ontkent de beschuldiging. Hij heeft naar eigen zeggen ontslag genomen om zijn handen vrij te hebben voor zijn verdediging.

De juridische stappen tegen Bedier komen op een slecht moment voor de partij van de Franse president Jacques Chirac, waar de afgetreden staatssecretaris lid van is. Over een kleine twee maanden worden in Frankrijk regionale verkiezingen gehouden en Bedier voert de lijst aan in het departement Yvelines, waar ook Mantes-La-Holie deel van uitmaakt. Een woordvoerder van de Franse regering zei dat Bedier zich niet terugtrekt van de lijst.

Bedier wordt vervangen door de juriste Nicole Guedj.