TOKYO - Voor de effectenbeurs van Tokyo was er dinsdag slechts verlies weggelegd. De Nikkei-index ging met 229,27 punten omlaag tot 10.050,98, wat overeenkomt met een daling van 2,25 procent.
De beleggers moesten het doen zonder houvast aan Wall Street. De beurs van New York was maandag immers dicht wegens de viering van Martin Luther King Day.

Net als op de voorgaande dag in Europa bleek de telecomsector het te moeten ontgelden. Dat was te wijten aan een afwaardering die de zakenbank Morgan Stanley aan het gsm-concern Nokia toekende.

Voorts vertoefde de banksector in mineur. Het reddingspakket voor het vrijwel failliete detailhandelsconcern Daiei zou een slecht voorbeeld zijn voor andere steunoperaties. De banken schelden Daiei wellicht zijn schulden kwijt. Als dat vaker gaat gebeuren, schiet de banksector, die er toch al niet goed voorstaat, er veel geld bij in.

De andere beurzen in Azië waren verdeeld. De beurs van Zuid-Korea tekende een stijging van 1 procent op. In Hongkong lagen de koersen aan het eind van de handel 1,85 procent lager. In Australië gingen de aandelen met gemiddeld 0,6 procent omhoog.