MOSKOU - TV6, de laatste grote onafhankelijke televisiezender in Rusland, heeft vannacht de uitzendingen gestaakt. De licentie van het beursgenoteerde MIBC (Moscow Independent Broadcasting Corporation), dat TV6 beheert, is door de minister van Mediazaken, Michaïl Lesin, ingetrokken. Op de frequentie van de Russische onafhankelijke tv-zender zit nu een sportzender.
De sluiting van het station werd door Lesin bevolen nadat de journalisten van TV6 waren teruggekomen op een toezegging de banden te verbreken met de eigenaar van het station, de omstreden magnaat Boris Berezovski.

De maandenlange juridische strijd over TV6 heeft geleid tot bezorgdheid over de mediavrijheid in Rusland en de verdwijning van TV6 zal vermoedelijk tot nieuwe internationale druk leiden op president Vladimir Poetin.

Woordvoerster Tatjana Blinova van TV6 zei dat de medewerkers overleggen wat er nu moet gebeuren en van plan zijn protest aan te tekenen tegen de sluiting van het station.

"Dit is verschrikkelijk nieuws", zei de onafhankelijke afgevaardigde Vladimir Rizjkov. "In Rusland is nu geen onafhankelijke televisie meer."