BRUSSEL - De discotheek ,,Who's Who's Land'' zal mogelijk nog dit weekeinde haar deuren moeten sluiten. Burgemeester Freddy Thielemans van Brussel en schepen Henri Simons hebben gisteravond op de gemeenteraad aangekondigd dat ze donderdag op het schepencollege de exploitatievergunning gaan opschorten.
De geluidsoverlast van de Brusselse discotheek is zeer groot. Een buurtcomité Centrum-Nieuwland ageert reeds lange tijd voor de sluiting van de trendy danstent in de Priemstraat in hartje Brussel. De discotheek moest op last van de stad Brussel tegen 30 november werk maken van akoestische isolatie. Dat is echter niet gebeurd, zo blijkt nu.

Na een vraag van Spirit-gemeenteraadslid Marie-Paule Quix bevestigde schepen Henri Simons dat twee metingen de afgelopen twee maanden overduidelijk geluidoverlast hadden vastgesteld.

Een eerste meting door de VUB in het weekeinde van 7 en 8 december en een tweede meting door de Brusselse Milieuinstituut BIM afgelopen zaterdag stelden een ,,serieuze overschrijding'' vast, zo bevestigt Marie-Paule Quix.

Daarop hebben schepen Henri Simons en burgemeester Thielemans aangekondigd dat ze het schepencollege donderdag zullen voorstellen de exploitatievergunnning op te schorten. Volgens gemeenteraadslid Quix zou de beslissing nog donderdag of vrijdag per aangetekend schrijven overgemaakt worden aan de uitbater. Als dat gebeurt, zal de discotheek afgelopen weekeinde haar laatste dansavond gehouden hebben, alvast voor een zekere tijd.