SYDNEY - Lindsay Davenport heeft zich teruggetrokken uit het olympisch tennistoernooi. De nummer twee van de wereldranglijst is geblesseerd. Davenport is titelverdedigster, ze won vier jaar geleden goud in Atlanta. De Amerikaanse sprinter en Olympisch kampioen Donovan Bailey kan mogelijk zijn titel niet verdedigen.
Voor de partij in de tweede ronde tegen de Paraguyaanse Rossana de los Rios meldde de Amerikaanse zich in Sydney af. Davenport had in de eerste ronde in Sydney met tweemaal 6-2 gewonnen van een andere Zuid-Amerikaanse, Suarez uit Argentinië.

Het is onzeker of de Canadese sprinter Donovan Bailey zijn olympische titel op de 100 meter kan verdedigen. Hij kampt met een virusinfectie en is momenteel niet in staat te trainen.

"Ik voel me heel moe en kan zelfs geen 20 meter hardlopen", zei Bailey, die vier jaar geleden in Atlanta met 9.84 seconden een wereldrecord liep. De coach van Bailey, Dan Pfaff, verklaarde te betwijfelen of zijn pupil hersteld zal zijn voor de series van vrijdag. "Hij kan nauwelijks rechtop lopen", zei hij somber.