SYDNEY - De Franse atlete Marie-José Perec heeft Sydney geruild voor een onbekende bestemming. Volgens haar zaakwaarnemer Annick Avierinos werd ze gisteren op haar hotelkamer bedreigd.
De Canadese ruiter Eric Lamaze mag niet aan de Olympische Spelen deelnemen. Tijdens een dopingcontrole op 29 augustus werden sporen van cocaïne in de urine van Lamaze aangetroffen.
Marie José Perec had geweigerd met de andere leden van de Franse ploeg domicilie te kiezen in het olympisch dorp en hield zich schuil voor de pers.

De 32-jarige Perec won in 1992 en in 1996 een gouden medaille op de 400 meter, waarvoor de Australische Cathy Freeman nu als grote favoriete geldt. Sinds de Spelen in Atlanta kwam Perec door een reeks blessures haast niet in wedstrijden uit. De series van de 400 meter staan morgen op het programma als de eerste atletiekonderdelen worden afgewerkt in Stadium Australia.

Het Canadees Olympisch Comité heeft bekendgemaakt dat de springruiter Eric Lamaze niet deelneemt aan de Spelen wegens doping. Het was het tweede vergrijp van de nationaal kampioen van 1999, die ook kort voor de Spelen in Atlanta 1996 werd betrapt.

Lamaze werd door de nationale ruiterfederatie voor het leven geschorst. Maar die straf werd begin deze week door een rechter in Toronto opgeheven. Het Canadees olympisch comité besloot hem niet in Sydney aan de start te laten verschijnen.