Thierry Wouters 39ste op 50 meter vrije slag, Yseult Gervy 22ste op 200 meter rug, val en opgave voor Goyens de Heusch, Philippe Bergmans 15de in tussenstand Laser-regatta, Sigrid Rondelez zestiende in tussenstand Mistral-plankzeilen, Min Dezillie veertiende in tussenstand Europe-klasse.
Thierry Wouters is zevende geworden in de zesde serie van de 50 meter vrije slag. Vanmorgen klokte hij in het Aquatic Center de Sydney een chrono van 23.44 seconden. Dat is 52 honderdsten boven zijn Belgisch record. Het leverde hem de 37de plaats op, maar geen ticket voor de volgende ronde.

De beste chrono kwam op naam van de Pool Bartosz Kizierowski te staan. Hij tikte aan na 22.05 seconden. Hij ging Gary Hall Jr (22.14 seconden) en Alexander Popov (22.15 seconden) vooraf. De Nederlander Pieter van den Hoogenband zwom de vijfde tijd (22.32 seconden).

Yseult Gervy
© blg
Yseult Gervy heeft zich vandaag niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 200 meter rugslag voor vrouwen. In de vijfde serie klokte ze de zesde en laatste tijd met 2:16.67 minuten. Dat is twee seconden boven haar Belgische recordtijd die zij zwom in mei in Antwerpen. In totaal werd zij 22ste op 35 deelneemsters.

De Roemeense Diana Mocanu was de snelste in de series (2:09.21 minuten). Zij ging de Française Roxana Maracineanu (2:11.01 minuten) en de Spaanse Nina Zhivanevskaya (2:11.60 minuten) vooraf.

Bruno Goyens de Heusch heeft vannacht in de cross-country van de military (nu eventing genoemd) de strijd moeten staken nadat hij met zijn paard, Graceland, ten val kwam. Noch paard, noch ruiter werden geblesseerd.

Bruno Goyens de Heusch wilde de wedstrijd na zijn val voortzetten. Maar de wedstrijdcommissarissen brachten hem op andere gedachten. Na de dressuur bezette Bruno Goyens de Heusch de 26e plaats met 53,80 punten.

"Mijn paard ging over de hindernis maar raakte het obstakel, zodat wij overkop gingen. Ik werd uit het zadel geslingerd, terwijl 'Graceland' al over de volgende hindernis wou springen. Ik wilde verder doen maar vermits ik een beetje versuft was verklaarden de artsen dat het beter was om te stoppen", aldus de ruiter.

Phillipe Bergmans
© blg
Philippe Bergmans werd vannacht 25ste in de derde Laser-regatta van het Olympische zeiltoernooi. Na een slechte start, waarbij Bergmans pas als dertigste doorkwam aan de eerste boei, kon onze landgenoot nog enkele plaatsen winnen. Bergmans finishte op 3:42 minuten van de winnaar, de Brit Ben Ainslie, die na de tweede race van gisteren ook nu als eerste de finish bereikte.

In de vierde regatta nam Bergmans de eerste boei als 28ste, waarna hij geleidelijk terugzakte tot een dertigste plaats aan boei zes. Op het einde van de race kende hij nog een kleine opleving en won nog zeven plaatsen.

Door zijn winst in de vierde reeks bemachtigt de Braziliaan Robert Scheidt de koppositie in de algemene stand. Met een totaal van 27 punten gaat hij de Brit Ben Ainslie (28 punten) en de Portugees Gustavo Lima (34 punten) vooraf.

Sigrid Rondelez
© blg
Sigrid Rondelez finishte vanmorgen in de zevende regatta van het Mistral-plankzeilen opnieuw op een zeventiende plaats. Tot ver over half koers zeilde onze landgenote nog op een 21ste plaats. In enkele minuten stak ze dan vier concurrentes voorbij. De Italiaanse Alessandra Sensini was nog maar eens de beste.

In de tweede manche van de dag werd ze pas 26ste. Ondanks haar minder goede prestaties behoudt ze toch de zestiende plaats in het algemene klassement. Ze heeft nu 108 punten.

Gedurende heel de race hing Rondelez achteraan: de eerste vijf boeien kwam ze door als 27ste, vanaf de zesde boei kon ze nog een plaats klimmen.

De Nieuw-Zeelandse Barbara Kendall won de race. In de stand is ze derde met 15 punten achter de Duitse Amélie Lux (12 punten) en de Italiaanse Alessandra Sensini (13 punten).

Min Dezillie finishte vanmorgen 26ste in de derde regatta van de Europe-klasse. De zeilster uit Zemst nam nochtans een ideale start en kwam aan de eerste boei door in vierde positie. Maar na tien minuten was ze teruggevallen tot de 21ste plaats. Uiteindelijk eindigde Dezillie voorlaatste. De Britse Shirley Robertson won de manche.

Met een tiende plaats herpakte Min Dezillie zich goed in de vierde regatta. Onze landgenote vertrok vanop de tiende positie. Half wedstrijd verloor ze vier plaatsen. Maar in haar eindspurt wist ze nog haar startpositie terug te pakken. De zege in de race ging naar de Deense Kristine Roug.

Met een totaal van 54 punten staat Dezillie op een voorlopige veertiende plaats in de stand. De Britse Shirley Robertson voert het klassement soeverein aan met 14 punten. Roug is tweede (29 punten), derde is de Ierse Maria Coleman (34 punten).